De regering van Québec en de stakende studenten hebben zaterdag overeenstemming bereikt over een "stappenplan" dat een uitweg moet bieden uit het conflict over de verhoging van het inschrijvingsgeld. Dat is zaterdag bekendgemaakt door een vakbondsvertegenwoordiger die aan de gesprekken heeft deelgenomen.

Het akkoord kwam er na 23 uur durende onderhandelingen tussen minister van Onderwijs Line Beauchamp en de vier grote studentenorganisaties van Québec.

Over de inhoud van de tekst werd nog niets bekendgemaakt. Het document zal eerst worden voorgelegd aan de studentenorganisaties, die het aanbod van de Québecse regering zullen bestuderen, aldus vakbondsman Réjean Parent.

Op initiatief van de drie grote studentenverenigingen van Québec staken sinds begin februari 170.000 studenten tegen de verhoging van het inschrijvingsgeld met 75 procent over een periode van vijf jaar, wat neerkomt op een inschrijvingsbedrag van 3.800 dollar per jaar.

Bij een manifestatie tegen die verhoging zijn zaterdag nog verschillende mensen gewond geraakt. Er werden 106 mensen opgepakt.