Blijf droog met Buienalarm voor Android
Foto: rr
Buienalarm maakt gebruik van de gegevens van onder meer buienradar.nl om een nauwkeurige voorspelling te doen over wanneer, hoe lang en hoe hard het gaat regenen.

Het eerste wat je opvalt wanneer je Buienalarm opent, is de tegenstelling tussen het ontzettend lelijke icoontje en de de mooi vormgegeven interface daarachter. Na het opstarten kom je direct in het hoofdscherm met daarin de 'buiengrafiek'. De horizontale as geeft de tijd weer en de verticale as laat de hoeveelheid neerslag zien. Het is voor de gebruiker ook mogelijk om een widget op zijn of haar homescreen te plaatsen.

Gewekt door de regen

Je telefoon bepaalt, met behulp van het telefoonnetwerk, de locatie waar je op dat moment bent. Enkele instellingen zoals notificatiemogelijkheden en de updatefrequentie zijn te bereiken via de menuknop. Een slimme optie die Buienalarm heeft ingebouwd, is de mogelijkheid om meldingen uit te schakelen voor een bepaalde periode. Denk bijvoorbeeld aan de momenten waarop je slaapt.

De widget geeft de actuele temperatuur weer op de plek waar jij je op dat moment bevindt en schat hoe lang het nog duurt voor het gaat regenen. De gebruiker kan zelf instellen hoe lang hij of zij van te voren gewaarschuwd wordt voor een bui. Deze melding wordt weergegeven in de notificatiebalk met vermelding van het verwachte tijdstip en de intensiteit van de buien.

De app Buienalarm voor Android werkt in Nederland, België, Luxemburg en delen van Duitsland.