Maak een hotspot van je Android
Foto: rr
Wist je dat je de mobiele dataverbinding van je Android-smartphone makkelijk kan delen met een laptop of een tablet? Dat kan door een eigen wifi-hotspot op te zetten, een techniek die 'tethering' heet.

Tetheren betekent dat je de mobiele internetverbinding van je smartphone deelt met je laptop of tablet. De functie zit standaard in Android.

Tethering op een Android-telefoon is een fluitje van een cent. Sinds Android 2.2 is het namelijk mogelijk om je dataverbinding te delen met andere apparaten, bijvoorbeeld met je Android-tablet. Ga naar Instellingen en kies Draadloos en netwerken. Een van de opties is Tethering en draagbare hotspots. Kies voor Draagbare Wi-Fi-hotspot als je draadloos verbinding wil maken of voor USB-tethering als je je smartphone met een kabeltje hebt aangesloten op een laptop of pc.

Wanneer de verbinding actief is, kan je je tablet erbij pakken. Ga naar Applicaties op het startscherm van je tablet. Klik vervolgens op Instellingen en kies Draadloos en netwerken. Als het goed is, dan is een van de opties Wi-Fi-instellingen. Eenmaal in dit menu vink je Wi-Fi aan. Vervolgens zul je zien dat jouw Android-telefoon opduikt in de lijst met draadloze netwerken. Kies dit netwerk en vul het wachtwoord in.