Fijne joggingroutes in Brussel
De Japanse toren in Brussel Foto: Shutterstock
Joggen is populairder dan ooit. Niet alleen is het een betaalbare sport, uit onderzoek blijkt ook dat joggers langer leven. Onze tip voor wie liever niet afhaakt na één week? Breng voldoende afwisseling in uw looproutes. Wij gingen voor u op zoek naar fijne joggingparcours in Brussel.

Jubelpark
Vertrekpunt: het Merodestation.
Route: voor een volledige ronde omheen het park rekent u ongeveer 2 kilometer. Wie niet aan zijn trekken komt met deze korte route, loopt van Merode langs de Tervuursesteenweg tot aan het park van Woluwe. Aan de Vorstlaan gaat u naar links via de Malouvijvers richting Tervurenlaan en komt u weer uit in het Jubelpark.

Dit is een uitstekende route voor wie groen zoekt in hartje Brussel.

Het Warandepark
Vertrekpunt: Tussen de Koningsstraat en de Wetstraat in Brussel.
Route: Met één ronde leg je 1.500 meter af.

Deze route heeft de ideale lengte voor wie werkt in centrum Brussel en tijdens zijn middagpauze graag gaat joggen.

Terkamerenbos
Vertrekpunt: aan de pier van Chalet Robinson.
Looproute: volg het pad langs het meer (ongeveer 2 kilometer lang).

Wie na het joggen graag een terrasje doet, neemt de kleine veerboot naar het Robinsoneiland. Minpunt: in het weekend riskeert u te struikelen over kinderwagens en verdwaalde knuffels.

Het Zoniënwoud
Vertrekpunt: het Rood-Klooster. 
Looproute : Leefmilieu Brussel heeft drie routes uitgestipppeld. U kan kiezen tussen 5, 10 of 20 kilometer.

Het Zoniënwoud is enorm uitgestrekt dus let op dat u niet verdwaalt. Na het joggen kan u een douche nemen in het Sportcentrum van het Zoniënwoud (0,90 € per beurt of 8 € per 10 beurten).

De Hippodroom van Bosvoorde
Vertrekpunt: Terhulpensesteenweg in Ukkel.
Looproute: loop naar de Hippodroom van Bosvoorde via het Zoniënwoud. De kleine piste strekt zich uit over 1.600 meter, de grote ronde is zo’n 1.800 meter lang.

Dit parcours is geknipt voor beginnende joggers die in alle discretie met een kleine route willen beginnen. Wie liever niet alleen jogt, maakt zich lid van joggingclub Cepal uit Watermaal-Bosvoorde die geregeld in het Zoniënwou gaat lopen.

Het Koning Boudewijnpark
Vertrekpunt: De kruising van de Laarbeeklaan en de Bosstraat in Jette.
Route: dit park is niet meteen voorzien van één duidelijk route. Hier loopt u à l’improviste enkele rondjes terwijl u van de omgeving geniet.

Deze joggingroute is afgestemd op joggers die de tijd en afstand liever niet bijhouden en zich graag laten leiden door hun gevoel en loopstemming.

De tuin van de Japanse toren
Vertrekpunt: de ingang aan de J. Van Praetlaan. 
Route: loop van de Japanse toren naar het Chinese paviljoen en terug.

Deze route combineert als geen ander cultuur en sport.

Het park van Vorst - Duden
Vertrekpunt: Tramhalte Jupiter. 
Route: in dit cirkelvormige bos loopt u een parcours van zo’n 2 kilometer lang. De verzorgde paden zorgen ervoor dat u makkelijk op zachte ondergrond kan joggen. Dit park heeft een uitgestrekte grasvlakte die venijniger is dan ze oogt. De graswei doet uitstekend dienst voor spurts om uw conditie nog meer op peil te brengen. Wie in topvorm verkeert, loopt na dit parcours richting Dudenpark voor nog wat extra kilometers in het groen.

Rondom het Vorstpark liggen misschien wel de mooiste villa's van Brussel.