Woordvoerder Sharia4Belgium krijgt celstraf van twee jaar
(archief) Foto: IMAGEGLOBE
De correctionele rechtbank van Antwerpen heeft Fouad Belkacem (30) uit Boom, de woordvoerder van de radicale moslimbeweging Sharia4Belgium, veroordeeld voor het aanzetten tot haat tegen niet-moslims en het belagen van Frank Vanhecke, de weduwnaar van Marie-Rose Morel. Hij kreeg twee jaar cel, waarvan één jaar effectief, en 550 euro boete.

De voorbije jaren had Belkacem verschillende filmpjes op YouTube geplaatst waarin hij de moslims superieur noemde en hen opriep om de ongelovigen, de niet-moslims, te bestrijden. Hij gebruikte opruiende taal, soms zelfs vergezeld van geweerschoten. Belkacem ontkende dat hij opriep tot geweld, maar dat vormde volgens de rechtbank geen vrijgeleide om zich te laten gaan in zijn haatdragende boodschappen.

Brutale verwensingen

Hij werd daarnaast ook veroordeeld voor het belagen van Frank Vanhecke. In een filmpje dat een dag na het overlijden van Marie-Rose Morel gepost werd, beschimpte hij haar en deed hij allerlei brutale verwensingen aan haar adres.

Belkacem werd voor al deze feiten in februari al eens bij verstek veroordeeld tot twee jaar effectief en 550 euro boete, maar hij tekende verzet aan tegen het vonnis.

Belkacem was tijdens deze zitting ook niet aanwezig. Het parket vroeg om de man niet onmiddellijk aan te houden, waar dus ook geen uitspraak over werd gedaan. Belkacem kan wel nog in beroep gaan.