Windows Phone-apps snel opnieuw installeren
Foto: mvdv
Moet je Windows Phone om een of andere reden volledig gereset worden? Of heb je na verlies of diefstal een nieuw toestel gekocht? Weet dan dat er een gratis app bestaat om al je favoriete apps in een handomdraai opnieuw te installeren.

Als je met je computer naar Windows Marketplace surft en daar je accountgegevens oproept, dan krijg je je volledige aankoopgeschiedenis van apps te zien (inclusief de gratis toepassingen die je hebt gedownload). Met de knop Opnieuw installeren kan je die dan een na een terug naar je smartphone kopiëren. Of liever: een sms of e-mail ontvangen met instructies voor de installatie. Apps vanaf een computer ‘over the air’ installeren, zoals bij Android-toestellen, is bij Microsoft immers nog niet mogelijk.

Tot zover de oude en tijdrovende methode, want met Reinstaller verloopt de hele operatie een stuk vlotter. De toepassing maakt gebruik van dezelfde aankoopgeschiedenis om een lijstje met ontbrekende apps samen te stellen. Vink in dat lijstje simpelweg aan welke programma’s je (opnieuw) wil installeren, en Reinstaller doet de rest.

Of toch bijna, want na elke installatie zal je met de Back-toets zelf even naar de volgende applicatie moeten bladeren. Een minpunt dat in een latere versie hopelijk wordt weggepoetst.

Hou er ook rekening mee dat Reinstaller uitsluitend de applicaties zelf terugplaatst: persoonlijke gegevens, scores van games en andere data worden niet gerecupereerd.