Meer dan 50 miljoen gebruikers voor Instagram
Foto: rr
Instagram blijft aan een hels tempo nieuwe gebruikers aantrekken. De teller staat intussen op 50 miljoen smartphonefotografen, en daar komen elke week nog zo'n 5 miljoen nieuwe gebruikers bij.

De populaire fotodienst Instagram is nog lang niet op het toppunt van zijn roem. De smartphone-app waarmee foto's van verschillende blitse retro-effecten kunnen voorzien worden heeft de kaap van 50 miljoen gebruikers gerond. 

En alsof dat nog niet indrukwekkend genoeg is, komen daar elke week nog zo'n 5 miljoen nieuwe gebruikers bij.

Begin april kwam Instagram met zijn langverwachte Android-app op de proppen - voordien was de app enkel bruikbaar voor de iPhone. Binnen de week hadden meer dan vijf miljoen Android-gebruikers zich geregistreerd bij de fotodienst. En ook na de overname door Facebook, dat 1 miljard dollar neertelde voor Instagram, blijven de cijfers aanzwellen.

Enkele weken geleden liet het bedrijf weten dat de Android-app al 10 miljoen keer werd gedownload, en dat het totaal aantal gebruikers op 40 miljoen stond. Intussen is de grens van 50 miljoen overschreden, en blijven er elke week zo'n 5 miljoen nieuwe phoneografen bijkomen.