Zakaria Bakkali: 'Droom ervan in Philips-stadion te spelen'
Bakkali Foto: Kurt Desplenter
De Belgische jeugdinternational Zakaria Bakkali heeft dinsdag in het Philips Stadion een contract getekend dat hem de komende drie seizoenen aan PSV verbindt. Dat maakte de Eindhovense club bekend op zijn website.

De talentvolle jeugdspeler, die een van de smaakmakers is van de Belgische U16, stond in de belangstelling van vele buitenlandse clubs, maar heeft nu bekrachtigd dat zijn toekomst in Eindhoven ligt. "Ik ben heel blij met deze speciale dag', aldus de Belgische aanvaller van Marokkaanse afkomst.

Bakkali, dit seizoen uitkomend in de A-jeugd, voetbalt sinds 2008 bij PSV. Daarvoor speelde hij voor Standard Luik. Hij geldt als één van de grootste talenten van de PSV Jeugdopleiding. 'Het is mijn droom om straks hier in het Philips Stadion in het eerste elftal van PSV te spelen. Ik hoop hier een heel grote voetballer te mogen worden', aldus Bakkali, die dinsdagmiddag in bijzijn van zijn familie het driejarige contract ondertekende in de directieloge van het Philips Stadion.

'Dit is een goed signaal naar onze jeugd', zei technisch manager Marcel Brands na de contractondertekening. 'Ik ben erg blij dat hij kiest voor de geleidelijke weg bij een topclub in Nederland. Onze bedoeling is om hem zo hoog mogelijk te laten trainen en spelen. Als eerstejaars B-speler komt hij nu al uit in de A1. Natuurlijk zijn we zuinig op zijn fysiek, maar we willen hem in de komende jaren ontwikkelen tot een speler voor ons eerste elftal. Hij zal regelmatig op hoog niveau gaan trainen, waar mogelijk ook met de selectie.'