De stadsderby tussen Manchester City en Manchester United is altijd al enorm geladen maar deze keer staat (hoogst waarschijnlijk) de titel in de Premier League op het spel. De Citizens konden mits een thuiszege op gelijke hoogte komen van leider United en met een beter doelsaldo de leiding overnemen. Uitgerekend onze landgenoot en City-aanvoerder Vincent Kompany scoorde het enige doelpunt dat viel voor rust.

Er stond veel op het spel maar het verwachte spektakel bleef uit. City probeerde wel maar United had duidelijk het nodige respect voor de stadsgenoot en plooide ver terug. De thuisploeg probeerde een gaatje te vinden in de rode muur maar verder dan enkele kansjes via Nazri, Zabaleta en Agüero kwam het niet.

Vincent Kompany kreeg achteraan relatief weinig werk op te knappen maar liet zich in de 18de minuut een eerste keer opmerken met een gele kaart na een fel duel met Wayne Rooney. In de 46ste minuut scoorde de City-kapitein echter de enige treffer voor rust. Op een hoekschop van David Silva veerde hij het hoogst op en kopte staalhard voorbij een kansloze De Gea.

(later meer)