Daniel Van Buyten: 'Contractverlenging bij Bayern geeft me extra energie'
Foto: AFP
Daniel Van Buyten is heel gelukkig met zijn contractverlenging bij de Duitse recordkampioen Bayern München. Dat verklaarde hij op de clubwebsite.

De centrale verdediger speelt sinds 2006 voor Bayern, dat hem overnam van Hamburg. In juni loopt zijn huidige contract bij de Rekordmeister af. Onderhandelingen over een verlenging zijn intussen wel uitgemond in een akkoord voor een extra seizoen.

'Ik ben bijzonder tevreden dat ik langer bij Bayern kan blijven. Dat is in ieder geval niet vanzelfsprekend. Het is mooi om te zien dat men een speler die geblesseerd is niet laat vallen. Dat gebeurt niet overal', verklaart de 34-jarige Rode Duivel. 'Het was ooit mijn droom om bij Bayern te spelen en nu wil ik er niet meer weg', klinkt het.

Bekerfinale en/of CL-finale?

Van Buyten revalideert momenteel nog steeds van een breukje in zijn voet, dat hij midden januari in het competitieduel tegen Borussia Mönchengladbach opliep. Hij mikt dan ook resoluut op de finale van de Duitse Beker (op 12 mei tegen kampioen Borussia Dortmund) of op de grote finale van de Champions League (op 19 mei in eigen stadion tegen Chelsea).

'Dat is inderdaad een doel en een motivatie voor mij. Ik ga er zeker alles aan doen om erbij te zijn, maar makkelijk wordt dat niet. We zien wel of het lukt', aldus ’Big Dan’. 'Deze contractverlenging geeft me alvast extra energie en kracht om mijn doel te bereiken.'