Een Hongaarse vrouw is zondagavond zwaargewond geraakt bij een verkeersongeval in Leuven. Dat meldt de lokale politie maandag. De 35-jarige vrouw werd met zware verwondingen aan het achterhoofd overgebracht naar het universitair ziekenhuis Gasthuisberg, maar verkeerde niet in levensgevaar.

Het ongeval gebeurde zondagavond op het kruispunt van de Brusselsestraat met de Tessenstraat. De Hongaarse vrouw stak er samen met haar partner de straat over toen ze werd aangereden door een personenwagen. Ze kwam met haar hoofd tegen de voorruit van de wagen terecht en viel vervolgens op de grond.

Nadat ze ter plaatse de eerste zorgen kreeg, werd ze overgebracht naar het ziekenhuis. Daar werd ze in de loop van de avond al ondervraagd. Ze legde ook een ademtest af, die negatief bleek.

Ook de bestuurder van de personenwagen, een 29-jarige man uit Wilsele, werd aan een ademtest onderworpen en ook die bleek negatief. Mogelijk werd de man verblind door de laagstaande zon en merkte hij daardoor de voetgangers te laat op.