Google Drive beschikbaar voor Android

De Google Drive-app is beschikbaar voor Android. Het heeft alle functionaliteit van Google Documenten, met enkele extra functies onder de motorkap.
Google Drive beschikbaar voor Android
rr

Google Docs voor Android is veranderd in Google Drive. Of, meer precies, het werd verzwolgen door de splinternieuwe bestandssynchronisatie en bestanden-delen-app. Dat betekent dat je niet alleen toegang hebt tot je oude documenten, maar ook dat je eender welk bestand in je Google Drive-account kwijt kunt.

De ervaring lijkt erg als die op het web. Google Drive voor Android opent een navigatiepaneel waar je al je bestanden kunt zien (My Drive), bestanden die met je gedeeld werden, bestanden met een ster, onlangs aangepaste bestanden of offlinebestanden. Je vindt er bovenaan ook een knop waarmee je nieuwe documenten kunt maken, of waarmee je een bestaand bestand uploadt naar je Drive of virtuele schijf.

Naast elk bestand in je lijst vind je een kleine pijl. Daar toon je opties mee zoals Delen, Hernoemen, Verwijderen en Verzenden. Voor gebruikers van de Google Documenten-app zijn dat oude bekenden. Er is ook een optie waarmee je bestanden offline beschikbaar maakt - handig in gebieden met twijfelachtige dataverbindingen.

Nog geen abonnee?
Abonneer voordelig om verder te lezen

Lees dS Avond, de digitale krant en Archief+.

Ja, ik neem een proefabonnement

Bekijk onze formules >
Neem een dagkaart >

Reeds abonnee?

Nog niet geregistreerd?

Registreer