Stéphane Demol maakte zondag bekend volgend jaar niet langer FC Brussels te zullen coachen. Hoewel de voormalige Rode Duivel een contract tot het einde van het seizoen had zal hij zijn verblijf in het Edmond Machtensstadion niet verlengen.

'Ik heb genoten van mijn verblijf hier, maar ik ga de overeenkomst niet verlengen. Die beslissing stond al vast vanaf het moment dat ik hier tekende', vertelde Stéphane Demol zondag aan TV Brussel na het 0-0 gelijkspel tegen Roeselare op de 34e en laatste speeldag van de tweede klasse. FC Brussels eindigde als 14e in de stand.

Stéphane Demol werd in februari aangesteld als de vervanger van Christian Rits, die sinds het ontslag van Michel Dewolf in oktober 2011 aan de slag was als interimcoach.
Demol was een van de helden van de WK-campagne in Mexico '86 en ging in 1999 als trainer aan de slag. De oud-speler van Anderlecht, Standard en Porto was voorheen al trainer van Mechelen (2002-03) en Charleroi in 2009. Van 2005 tot 2006 was hij assistent-trainer bij Standard en van 2006 tot 2008 bij de Rode Duivels.