Cercle Brugge is na een 3-2 nederlaag bij OH Leuven nog niet zeker van de groepswinst in Play-off 2A. Bergen verloor tegen Zulte-Waregem en is ook nog niet zeker van groepswinst. Zulte-Waregem behoudt nog een kans om Bergen bij te halen in Play-off 2B. Cercle en Bergen hebben hun lot wel in eigen handen.

In Play-off 2 is op de voorlaatste speeldag nog niets beslist. Cercle leek op weg naar groepswinst maar op het einde kon OH Leuven een 2-0 achterstand wegwerken in een 3-2 overwinning. De beslissing valt nu in Play-off 2 op de laatste speeldag.

Cercle leek zeer vlug af te rekenen met  OH Leuven. Na 9 minuten maakte Amido Baldé de 0-1 en dezelfde Baldé verdubbelde tien minuten later de score. Een efficiënt Cercle had de wedstrijd onder controle. OH Leuven kwam na de rust goed uit de kleedkamer maar kon niet scoren. Ruytinx kreeg zijn 13de gele kaart van het seizoen na een stevige overtreding op Rudy. De thuisploeg had ruim balbezit maar kon pas scoren vanop de stip nadat Mertens Ruytnx had neergelegd. Remacle trapte de elfmeter voorbij Coppens. Enkele minuten later schoof Ruytinx de bal onder Coppens door en in de toegevoegde tijd zorgde Remacle met een fantastisch schot voor de 3-2. Een ommekeer in 15 minuten

In dezelfde groep moest Lierse winnen om in het spoor van Cercle te blijven maar het bleef steken op 1-1. KV Mechelen opende de score via Biset na een hoekschop van Gorius. Lierse kreeg zijn eerste kans pas vlak voor rust maar het was meteen raak. Daylon Claassen scoorde. Lierse zat beter in de match in de tweede helft en de wedstrijd verliep enkele versnellingen hoger. De beste kans was tien minuten voor affluiten voor Gorius maar die trapte de bal naast het doel van Kawashima.

Geen groepswinnaar

In groep 2B verloor Bergen tegen Zulte Waregem en is daardoor nog niet zeker van groepswinst. Waregem scoorde helemaal op het einde van de wedstrijd. In de 90ste minuut trapte Dachelet de bal hard voorbij Werner. Een snertwedstrijd maar Waregem behoudt door de overwinning wel een kans op groepswinst

Lokeren won voor het eerst in deze Play-offs. Lokeren kwam via Harbaoui al vlug op voorsprong. Beerschot kon halverwege de tweede helft gelijkstellen via François. De eerste bal tussen de palen van Beerschot leverde meteen een doelpunt op. Maar via Harbaoui en Persoons liep Lokeren uit tot 3-1.Beerschot kan de groep niet meer winnen.

Uitslagen

Play-off 2A
KV Mechelen - Lierse 1-1
OH Leuven - Cercle Brugge 3-2
 

Play-off 2B
Lokeren - Beerschot 3-1
AEC Bergen - Zulte-Waregem 0-1

 

Rangschikking

Play-off 2A

1.Cercle Brugge 5 2 1 2 13 9 8
2.OH Leuven 5 2 2 1 13 12 7
3.Lierse 5 1 0 4 6 5 7
4.KV Mechelen 5 1 3 1 6 11 4


Play-off 2B

1.AEC Bergen 5 3 1 1 7 3 10
2.Zulte-Waregem 5 2 2 1 5 6 7
3.Beerschot 5 2 3 0 8 9 6
4.Lokeren 5 1 2 2 7 9 5.