Duitsland speelt zonder Bayern-spelers tegen Zwitserland
Foto: REUTERS
Duits bondscoach Joachim Löw zal in de voorbereidingswedstrijd voor Euro 2012 tegen Zwitserland op 26 mei geen beroep doen op de spelers van Bayern München. Der Rekordmeister speelt op 19 mei immers de finale van de Champions League tegen Chelsea.

De spelers van Bayern zullen pas de dag voor de match in en tegen Zwitserland aankomen in het zuiden van Frankrijk, waar de Duitsers zich voorbereiden op het EK.

'Ik kan van de spelers niet verwachten dat ze van de ene op de andere dag meteen inzetbaar zijn. Ze hebben zeker recht op respijt na de finale van het kampioenenbal"' vertelde Löw in een interview met de Süddeutsche Zeitung zaterdag.

Ook in 2010 gunde Löw de spelers van Bayern rust voor het WK toen ze de finale van de Champions League haalden. Toch hoopt hij op 31 mei in Leipzig te kunnen rekenen op zijn volledige selectie voor de laatste generale repetitie tegen Israël.

De Duitse Mannschaft neemt het op 9 juni in Oekraïne op tegen Portugal in haar eerste wedstrijd in groep B van het EK, de zogenaamde groep des doods. Daarna volgen Nederland (13 juni) en Denemarken (17 juni).