Sébastien Loeb leidt met minieme voorsprong in rally van Argentinië
Foto: AP
De Franse wereldkampioen Sébastien Loeb (Citroën) gaat vrijdag na de eerste dag van de rally van Argentinië, de vijfde manche van het wereldkampioenschap WRC, rusten met één tiende voorsprong op zijn Finse ploegmaat Mikko Hirvonen. Onze landgenoot Thierry Neuville viel uit in de vijfde en voorlaatste klassementsproef van de dag.

De Noor Petter Solberg (Ford) ging na de eerste drie proeven nog aan de leiding, maar werd in de vierde special tot opgave gedwongen door een gebroken stuurstang. Loeb won ES4, voor Hirvonen en Thierry Neuville. Onze landgenoot moest echter opgeven in de volgende klassementsproef na een botsing.

In de tussenstand heeft achtvoudig wereldkampioen Loeb met een totaaltijd van 2u20:30.6 amper 1 tiende voorsprong op Hirvonen. Sordo volgt als derde meteen op 33.1 seconden van de Fransman.

Pech voor Neuville

Thierry Neuville kende vrijdag pech in de rally van Argentinië. In de vijfde en voorlaatste klassementsproef van de dag viel hij uit na een stuurfout met zijn Citröen DS3.

'We waren op weg naar een mooie prestatie toen ik te snel een linkerbocht indook, op de rem ging staan waardoor de wagen naar buiten schoof en over de kop ging', doet Neuville het verhaal. 'Ik wou het te goed doen maar het is anders uitgedraaid. Ik zat nochtans goed in het ritme maar jammer genoeg maakte ik in die ene bocht een fout. Uiteraard ben ik ontgoocheld. Ik had iets minder snel moeten rijden maar was misschien te zelfzeker door de goede tijden die ik eerder op de dag gereden had.'

Neuville, die voorlopig tiende staat, kan zaterdag in principe wel opnieuw starten.