Beluister Sweet Sensations, het debuutalbum van Hong Kong Dong
Foto: rr
Hong Kong Dong, een eigenzinnig en tegendraads trio gevormd door broer/zus Sarah Yu en Boris Zeebroek en Geoffrey Burton (Arno, Iggy Pop, Bashung.) beheerst de kunst om catchy melodieën en noisy uitspattingen feilloos met elkaar te combineren.

Ze weten de invloeden van bands zoals the Flaming Lips, Deerhoof, Talking Heads, Prince en Sparks te versmelten tot een eigen vorm van futuristische extravagante pop.

Hong Kong Dong werd tot tweemaal toe uitgenodigd door de broers Dewaele om op hun jaarlijkse Soulwaxmas te spelen. Ze openden voor Digitalism en Deerhoof en werden door de Franse superster Cali uitgenodigd om tijdens zijn Franse tournee het voorprogramma te verzorgen. Begin 2012 was het dEUS die de groep inviteerde als support act voor een tournee doorheen Frankrijk, Spanje en Portugal.

Nu is Hong Kong Dong klaar om het club- en festivalcircuit te bezweren met hun debuut album 'SWEET SENSATIONS'. De productie, de mix en het artwork van deze plaat namen ze geheel voor eigen rekening. De mastering werd verzorgd door Benjamin Joubert, bekend van zijn werk voor Mr. Oizo, Justice en Uffie.

Met dit debuut presenteert HKD een zeer eigenzinnig en speels universum dat bulkt van de creativiteit. Ze nemen je mee op een kleurrijke trip van stuwende elektronische grooves en avant-garde rockende gitaren. De teksten kunnen bij vlagen absurd, intiem en bitterzoet zijn maar worden toch voornamelijk gekenmerkt door hun sterk visueel karakter.