Kentucky Fried Chicken moet schadevergoeding van 6,3 miljoen euro ophoesten
Foto: rr
Kentucky Fried Chicken (KFC) moet een schadevergoeding van enkele miljoenen dollars betalen aan een meisje dat gehandicapt werd nadat ze in Sydney een snack had verorberd in een restaurant van de fastfoodketen. Dat heeft het Australische gerecht vrijdag beslist.
Het hooggerechtshof van de staat New South Wales veroordeelde KFC tot het betalen van 8 miljoen Australische dollar (6,29 miljoen euro) aan Monika Samaan. Die raakte zwaar gehandicapt nadat ze in oktober 2005 een besmet broodje met kip had gegeten. Vorige week had de rechtbank al geoordeeld dat de Amerikaanse keten daar schuld aan had.
 
De toen zevenjarige Monika Samaan liep een salmonella-infectie op die een hersenziekte veroorzaakte. Het meisje kreeg daardoor af te rekenen met handicaps op mentaal, motorisch en taalkundig vlak.
 
De familie van het jonge slachtoffer verklaarde zich na de uitspraak opgelucht dat de strijd nu eindelijk afgelopen is, zo zei hun advocaat George Vlahakis. KFC had eerder wel al aangegeven in beroep te zullen gaan.
 
Tijdens het proces had rechter Stephen Rothman gesteld dat de kip besmet was wegens 'de onachtzaamheid' van 'een of meerdere medewerkers van KFC', die de regels voor het bereiden van de snack niet had(den) gevolgd.