Op de oude spoorlijn tussen Brussel en Gent zal nog tot woensdagmorgen geen treinverkeer zijn tussen de stations Aalst en Schellebelle. Tot dan blijven vervangende bussen heen en weer rijden, wat voor een extra reistijd van ongeveer 30 minuten zorgt. Sommige treinen worden omgeleid via de hoofdspoorlijn (L50A) Brussel-Gent. Dat meldt spoornetbeheerder Infrabel.

De schade die de vrachtwagen ter hoogte van de overweg in de Stationsstraat in Lede heeft veroorzaakt, is heel groot. 'Na inspectie en analyse heeft Infrabel vastgesteld dat er schade is aan de bovenleiding, maar vooral aan belangrijke seininstallaties, die essentieel zijn voor de veiligheid van het treinverkeer.' 

De losgerukte 3.000 Volt-kabels veroorzaakten brand in vier technische cabines. Die cabines zijn beschadigd, en door kortsluiting werd ook in het seinhuis van Aalst bepaalde apparatuur beschadigd. Ook het wegverkeer wordt gehinderd. De slagbomen van de overweg aan de Stationsstraat zijn zwaar beschadigd en blijven voorlopig gesloten.