Willen of niet: zodra je de door de poorten van het magische rijk van Mickey en zijn vriendjes binnenstapt, moet je je overgeven aan het zeemzoete Disneysfeertje. Lachende gezichten overal, kleurige bloemen, vrolijke muziekjes… en daar doen ze bij Disney in dit feestjaar nog een schepje bovenop. Dus leven we ons met plezier nog eens uit in het op hol geslagen treinwagentje in de Big Thunder Mountain, schuiven we aan voor het spookhuis en de zweefvlucht met Peter Pan, gaan we bootje varen in de Pirates of the Caribbean-attractie en ja –vergeef ons het zwakke moment– dompelen we ons onder in het vrolijke wereldje van It's a small small world. Voor wie het Disneyland Park en het aanpalende Walt Disney Studios Park al eerder bezocht vertrouwde attracties, maar er zijn natuurlijk ook een paar nieuwigheden.

Prinsessenparade
In de gloednieuwe Disney Magic on parade wordt elke Disneyprinses uit de kast gehaald: van Sneeuwwitje over Doornroosje en Assepoester tot Belle. En alle andere Disneytoppers: de Leeuwenkoning, Mowgli en Baloo van Junglebook, Woody en Buzz van Toy Story en noem maar op. Een veredelde carnavalsstoet voor sommigen, de ultieme Disneyparade voor duizenden enthousiaste en verrukte kinderen en hun ouders. De fans krijgen vanaf dit voorjaar ook de kans om hun geliefde Mickey persoonlijk te begroeten tijdens een kijkje achter de schermen van zijn theater in Fantasyland. Iedere bezoeker mag alleen naar binnen en krijgt zijn persoonlijke momentje met de beroemde muis. Bandwerk voor Mickey, maar voor de fans die met een exclusieve foto naar huis gaan een herinnering om eeuwig te koesteren.

Nog een cadeautje zijn de langere openingstijden: tot 30 september blijft het Disneyland Park een uurtje langer open dan voorheen. Handig, want zo kunnen de bezoekers ten volle genieten van Disney Dreams, het nieuwe feeërieke licht-, water- en vuurwerkspektakel. Ruim twintig minuten duurt het, dus op een frisse avond breng je best een dikke trui mee. Slim alleszins om het beroemde kasteel van Doornroosje dat al twintig jaar in het midden van het park staat, eindelijk eens een glansrol te geven. Peter Pan en andere Disneyfiguren komen door middel van een speciale digitale projectietechniek tot leven op de gevels van het kasteel, geflankeerd door twee gigantische watergordijnen aan elke zijde van de brug en in alle kleuren verlicht. Je komt ogen en oren te kort. Doe daar nog wat knallend vuurwerk bij en reken maar dat de oooh's en de aaah's het hele seizoen lang zullen weerklinken, elke avond weer. Een geslaagde finale van een fijn verjaardagsfeestje. Op naar het zilveren jubileum!