'Wake Up!' Met deze boodschap stapte een hele bus demonstranten uit voor een Apple-winkel in het Australische Sydney. De betogers werden ingehuurd door rivaal Samsung.

De 'betogers', allemaal netjes in het zwart gekleed, stapten met bordjes uit een bus en schreeuwden een tijdlang 'Wake Up' naar de Apple-medewerkers en klanten in de Apple-winkel in Sydney. Daarna vervolgden ze hun weg langs de drukke Australische winkelstraat.

Een dwaze studentengrap, of zit er meer achter? Hoewel er geen rechtstreekse verwijzing op de pancartes staat, wijst de protestactie toch naar de website Wake Up Australia. Daar staat een teller die aftelt naar wat wel eens het lanceringsevenement van de nieuwe Samsung Galaxy S3 zou kunnen zijn. Deze 'protestactie' is dus allicht een zorgvuldig georkestreerde guerrilla-marketingactie van Apple-rivaal Samsung.

Het zou alleszins wel passen in de eerder agressieve marketingstrategie van de Koreanen. In een recente aankondigingsvideo van de Galaxy S3 werd ook een sneer gegeven aan Apple-gebruikers, die werden vergeleken met schapen.

update: Niet iedereen is er van overtuigd dat Samsung achter deze driftige stunt zit. Het Australische MacWorld meent op basis van de broncode van de website dat BlackBerry-maker RIM wel eens achter de 'Wake up'-campagne zou kunnen zitten.