Nieuwe iPad of iPhone? Zo zet je gegevens over!

Als je gezwicht bent voor een nieuwe iPhone, iPod Touch of iPad en er al eentje had, wil je waarschijnlijk al je gegevens en apps overzetten. Wij tonen hoe je dat doet.
Nieuwe iPad of iPhone? Zo zet je gegevens over!
rr

Voorbereiding

Het is altijd slim om een kopie van je gegevens te maken voor je van een oud naar een nieuwe iToestel migreert. Er kan bij het backup/herstel-proces natuurlijk altijd iets mis gaan en dan is het veel handiger om toegang te hebben tot individuele, belangrijke bestanden.

Importeer eerst je camerarol met iPhoto (Mac), Image Capture (Mac), of sleep je fotomappen in de Verkenner naar een map op je bureaublad (Windows).

Synchroniseer je je iToestel met je computer, zet dan ook al je aankopen over. Hang het apparaat aan je pc of Mac, start iTunes, klik met de rechtermuisknop op je iPod Touch, iPhone of iPad en kies voor Zet aankopen over. Alle apps, games, muziek en films die nog niet in je iTunes stonden, worden nu netjes gekopieerd.

Methode 1: iTunes

Als je altijd je iToestel (bedraad of via WiFi Sync) met iTunes synchroniseert, ben je snel klaar. Het voordeel is namelijk dat je nieuwe apparaat niet alle applicaties opnieuw hoeft te downloaden, wat een tijdrovend proces kan zijn. Het proces is eenvoudig:

  • Sluit je oude toestel op je pc/Mac aan en open iTunes.
  • Klik met de rechtermuisknop op je iPod Touch, iPhone of ...

Nog geen abonnee?
Abonneer voordelig om verder te lezen

Lees dS Avond, de digitale krant en Archief+.

Ja, ik neem een proefabonnement

Bekijk onze formules >
Neem een dagkaart >

Reeds abonnee?

Nog niet geregistreerd?

Registreer