Nadat er reeds een documentaire film was ingeblikt over de chaotische ontstaansgeschiedenis van het legendarische album "Exile on Main Street" van de Rolling Stones, komt er nu ook een langspeelfilm. Dat heeft de Britse krant The Guardian op gezag van Deadline Hollywood gemeld.

De film is gebaseerd op het boek "Exile on Main Street: A Season in Hell" dat Robert Greenfield over die tumultueuze periode uit de carrière van de Stones heeft geschreven. De verfilming is het werk van één van de bedrijven van Virgin van Richard Branson, Virgin Produced.

Virgin is al jaren verdeler van de platen van de Rolling Stones. Ten behoeve van filmproductie richtte miljardair Branson Virgin Produced op. Dit scoorde reeds met bijvoorbeeld Gouden Palm-winnaar "Sex, Lies and Videotape" van Steven Soderbergh.

Het dubbelalbum "Exile on Main Street" (1972) werd opgenomen in een zuid-Franse villa, in omstandigheden die, zacht uitgedrukt, weinig van doen hadden met professionele opnamesessies. Het werd niettemin één van de mijlpalen in de loopbaan van de Stones.