De Europese beurzen kunnen een nieuw dagverlies afwenden. Na een wisselvallige dag herpakten de beurzen zich in de slotfase. De Bel20 blijft iets achterop in vergelijking met andere indexen.

De Bel20 sloot de dag af op 2.206,78 punten, een winst van 0,7 procent. Daarmee deed de Brusselse index het wat minder goed dan onze buurlanden. Vooral in Parijs was het herstel duidelijk sterker, met een winst van 2,4 procent.

Brussel openede ook tegen de tendens in lager, maar dat verlies werd vrij snel weggewerkt. Na de middag volgde een nieuw dipje, dat pas aan het eind van de dag in winst werd omgebogen.

 Er zijn binnen de korf een aantal stevige stijgers. Zo klimt KBC met 7,4 procent. Ook Solvay stond de hele dag op een stevige winst, maar viel uiteindelijk iets terug tot 3,8 procent winst. 
Solvay is in trek omdat de topman zich tijdens een strategische update erg optimistisch toonde. KBC kreeg een positief rapport van ING, dat stelt dat de bank aan minder risico's is bloogtesteld.

 Daartegenover staat dat Belgacom en Umicore elk 4,7 procent inboeten. De daling van Belgacom is te verklaar omdat er een dividend is uitgekeerd aan de aandeelhouders. Bij Umicore is de daling minder verwacht. De groep liet vanmorgen weten dat de winst dit jaar wellicht zal dalen. Analisten hadden gerekend op een stijging.