In de zaak van de kasteelmoord treedt Hans Rieder opnieuw op als advocaat voor de verdachte Pierre S.. Rieder zelf geeft geen commentaar op het nieuws.

Op een stuk grond van Pierre S. in Sint-Maria-Aalter werd op 17 februari het lijk van de vermiste Stijn Saelens aangetroffen. Vorige week dinsdag besloot Hans Rieder om niet langer op te treden voor S., toen de man voor de Gentse kamer van inbeschuldigingstelling verscheen.

Het advocatenkantoor van Rieder had aan de voorzitter van de KI laten weten dat het geen opdracht meer had om S. te verdedigen. De beslissing over de verlenging van zijn aanhouding werd daarom uitgesteld naar 24 april, om S. toe te laten een nieuwe advocaat te kiezen.

Rieder weigerde vorige week om commentaar te geven op de beslissing om S. niet langer te verdedigen, en wou dinsdag ook niet bevestigen of ontkennen dat hij S. opnieuw vertegenwoordigt. Hij heeft maandag op de griffie echter opnieuw inzage gevraagd en gekregen in het dossier, bevestigt het parket-generaal van Gent.

Het is niet duidelijk waarom er een breuk kwam tussen Rieder en S. en waarom de brokken nu gelijmd zijn. Als de KI de aanhouding van S. dinsdag verlengt, blijft de man voor drie maanden in de cel.