Greipel spurt naar zege in Ronde van Turkije
Foto: AFP
De Duitser André Greipel heeft maandag de tweede rit in de 48ste editie van de Ronde van Turkije gewonnen. In de spurt was hij duidelijk sneller dan Matthew Goss en Matteo Pelucchi.

Meer dan twee maanden stond hij droog maar maandag liet André Greipel aan het einde van de tweede etappe van de Ronde van Turkije in Antalya zien dat hij het nog altijd kan. Met verbazend gemak versloeg de Duitser van Lotto-Belisol er na 153,3 km Matthew Goss, die voor de tweede dag op rij als tweede eindigde en Matteo Pelucchi.

Zevende overwinning

Het was na de Down Under Classic, drie ritten in de Tour Down Under en twee ritten in de Ronde van Oman zijn zevende overwinning van het seizoen. Zijn niet geslaagd voorseizoen met slechts een negende plaats in Kuurne-Brussel-Kuurne, een 52e plaats in Milaan-SanRemo, een 31e plaats in Gent-Wevelgem en een twaalfde plaats in de Scheldeprijs is daarmee niet vergeten, maar de pil is iets minder zwaar.

Spurtersploegen


De massaspurt kwam er na een lange ontsnapping van Alexandre Vinokourov, Laszlo Bodrogi, Laurent Pichon, Stefano Locatelli en Matteo Fedi. De vijf reden tot bijna vijf minuten weg van het peloton. Maar in die bende hadden de ploegen van de spurters hun werk goed ingedeeld. Op vijf km van het einde waren Vinokourov en zijn medevluchters er dan ook aan voor de moeite. Greipel was duidelijk sneller dan Goss, de Australiër kreeg de leiderstrui als troostprijs.
 

Dinsdag staat de derde etappe op het programma, een rit over 148 kilometer tussen Antalya en Elmali.

Uitslag 2de rit Alanya-Antalya:

1. André Greipel (Dui/Lotto-Belisol) 153,3 km/3u16:03
2. Matthew Goss (Aus)
3. Matteo Pelucchi (Ita)
4. Mark Renshaw (Aus)
5. André Schulze (Dui)
6. Francesco Chicchi (Ita)
7. Jacopo Guarnieri (Ita)
8. Filippo Baggio (Ita)
9. Alexey Tsatevitch (Rus)
10. Andrea Guardini (Ita)

Klassement:
 

1. Matthew Goss (Aus/GreenEdge) 6u21:47
2. André Greipel (Dui) 0:02
3. Matteo Pelucchi (Ita) 0:08
4. Theo Bos (Ned)
5. Francesco Chicchi (Ita) 0:12
6. Filippo Baggio (Ita)
7. Mark Renshaw (Aus)
8. Valentin Iglinskiy (Kaz)
9. Alessandro Petacchi (Ita)
10. Alexey Tsatevitch (Rus)