Kevin Van der Perren neemt zaterdag afscheid op Ice Fantillusion
Foto: AP
Kunstschaatser Kevin Van der Perren beëindigt zaterdag 28 april tijdens de vijfde editie van Ice Fantillusion in Liedekerke officieel zijn carrière. Zijn laatste toernooi werkte de 29-jarige Ninovieter eind vorige maand af. Op het WK kunstschaatsen in het Zuid-Franse Nice sloot hij zijn professionele carrière af met een vijftiende plaats. In de afsluitende vrije kür schaatste hij zelfs nog een persoonlijk record.

Tijdens de vijfde editie van Ice Fantillusion neemt hij zaterdag afscheid van publiek, pers en media. In dat schaatsevenement komen de meest getalenteerde Belgische schaatsers van alle leeftijden en categorieën samen. Voor jonge kunstschaatsers is het dan ook een uitgelezen kans om hun kunstjes aan het publiek te tonen en waardevolle ervaring op te doen. Dit jaar staat de jubileumeditie op het programma en wordt de show opgebouwd rond het thema 'celebrations'.

Brons

Kevin Van der Perren heeft sinds het einde van de jaren negentig het kunstschaatsen in België op de kaart gezet. De Oost-Vlaming nam drie keer deel aan de Olympische Winterspelen (2002/Salt Lake City, 2006/Turijn en 2010/Vancouver), met een negende plaats in Turijn als beste resultaat. Daarnaast nam hij ook elf keer deel aan het WK. Eind maart 2008 behaalde hij in het Zweedse Göteborg met een zesde plaats zijn beste resultaat. Op het EK was hij in 2007 (Warschau) en 2009 (Zagreb) goed voor de bronzen medaille.