Stephen Hendry naar achtste finales WK snooker
Foto: Photo News
Stephen Hendry heeft zich in Sheffield vlot voor de achtste finales van het wereldkampioenschap snooker geplaatst.

De 43-jarige Schot schakelde Stuart Bingham met 10-4 uit en mag zich nu opmaken voor een clash met zijn landgenoot John Higgins. Hendry en Higgins zijn samen goed voor elf wereldtitels. Hendry won er zeven, Higgins vier.

Hendry is aan zijn 27ste WK bezig, maar het is de eerste keer dat hij Higgins op zijn pad vindt in The Crucible. 'Ik kijk er naar uit om hem hier eindelijk partij te kunnen geven', blikte Hendry vooruit.

In een duel tussen twee andere ex-wereldkampioenen schakelde de Australiër Neil Robertson de Ier Ken Doherty met 10-4 uit. Robertson won het WK in 2010, Doherty in 1997. Kwalificatiespeler David Gilbert, met 10-8 te sterk voor Martin Gould, is de volgende tegenstander voor 's werelds nummer drie Robertson.

Voor de Noord-Ier Mark Allen, dit seizoen runner-up in het UK Championship en winnaar van het World Open, zit het toernooi er al op. Hij moest met 10-6 het onderspit delven voor de Chinees Cao Yupeng. Allen was na de wedstrijd verbolgen en beschuldigde zijn tegenstander van onsportief gedrag.

De 21-jarige Cao, die net als Luca Brecel vier voorrondes overleefde, staat in de achtste finales (best of 25) tegenover de winnaar van de partij tussen zijn landgenoot Ding Junhui en de Welshman Ryan Day..