De slachtoffers van het vliegtuigongeval vrijdagavond nabij Islamabad, waarbij 127 mensen om het leven kwamen, zijn en worden dit weekend begraven in Pakistan. Het onderzoek over de oorzaak van de ramp loopt.

Dertien van de 127 slachtoffers werden zaterdagavond in Islamabad begraven; de uitvaartplechtigheid van 36 anderen vond zondagochtend in Karachi en andere Pakistaanse steden plaats. In de loop van zondag wordt nog afscheid genomen van omgekomen passagiers. Negen lichamen moeten nog worden geïdentificeerd.

Het vliegtuig van de Pakistaanse privéluchtvaartmaatschappij Bhoja Air stortte vrijdagavond neer in een landbouwgebied op enkele kilometers van de luchthaven van de hoofdstad Islamabad. Het toestel ontplofte en schoot vervolgens in brand.

Alle inzittenden, onder wie elf kinderen, kwamen daarbij om. Het vliegtuig was opgestegen in Karachi en maakte zich op om te landen op de luchthaven van Islamabad, waar een zwaar onweer woedde.

De families van de slachtoffers verborgen hun woede zaterdag niet en hekelden het onverantwoordelijke gedrag van de autoriteiten, die volgens hen het ongeluk veroorzaakt hebben. Twee jaar geleden stortte in Islamabad al een Airbus A321 van de privémaatschappij Airblue neer, ook bij slecht weer. Daarbij kwamen alle 152 inzittenden om.