Bee Gees-zanger Robin Gibb ontwaakt uit coma
Robin Gibb Foto: photonews
Robin Gibb, de zanger van de legendarische Britse popgroep de Bee Gees, is uit zijn coma ontwaakt, en kon al communiceren met zijn familie. Dat zegt een woordvoerder zaterdag.

Gibb werd achttien maanden geleden geopereerd aan de ingewanden. Artsen stelden toen kanker vast. Vorige week raakte de zanger in coma door een longontsteking, maar kon nu toch een teken geven met zijn hoofd en communiceren met zijn familie, die aan zijn ziekbed in een Londens ziekenhuis waken, zei woordvoerder Doug Wright.

Robins vrouw Dwina vertelde aan The Sun dat Barry Gibb, de broer van de zanger en eveneens lid van de Bee Gees, had gezongen om hem uit zijn coma te krijgen. Ook zijn drie kinderen hadden muziek gespeeld.

Robin Gibb en zijn broer Barry zijn de enige overlevenden van het broedertrio Bee Gees dat reeds in de jaren zestig scoorde met liedjes als 'Spicks and Specks', 'New York Mining Disaster 1941', 'Massachusetts', 'Worlds', 'Word', 'Holiday' en 'I've got a message to you'. Het derde lid, Robins tweelingsbroer Maurice, overleed in 2003.