Zimmo is een website die vastgoed van meer dan 3.000 immosites bij elkaar brengt. En voortaan kan je alle panden ook vanop je iPad raadplegen.

Bij het opstarten van de Zimmo-app kan je meten kiezen op welke manier je door de duizenden zoekertjes wil snuffelen. Dat kan door zelf een zoekopdracht te lanceren op basis van criteria, door een zoekregio op de kaart te tekenen, of door de gps-chip van je tablet zijn werk te laten doen en te kijken wat er zoal in je directe omgeving te vinden is - handig als je door een mooie buurt rijdt en meteen wil kijken wat er zoal te koop is.

Maar het is vooral heel erg leuk om zelf op de kaart een regio uit te tekenen waarin je wil zoeken. Hoe je ook zoekt, het belangrijkste zijn de resultaten. En die worden op een mooie en intuïtieve manier weergegeven. Vooral het bekijken van foto's van een woning is erg aangenaam op het scherm van de iPad. Met een druk op de knop open je bovendien de Kaarten-app en kan je meteen met Google Streetview het huis en de buurt bekijken, of een route instellen en zelf ter plaatse gaan.

Wie een account aanmaakt bij Zimmo kan ook panden opslaan in een favorietenlijstje. Bovendien worden al jouw accountgegevens gesynchroniseerd tussen de website en de iPad, waardoor je bijvoorbeeld altijd over dezelfde favorieten kan beschikken. 

Zimmo is een erg handige iPad-app voor wie op zoek is naar een huis of een appartement. Het zoeken verloopt instinctief, en ook het aanbod lijkt voldoende groot. Het enige minpuntje is dat de prijs van deze iPad-app aan de stevige kant is (tijdelijk 1,59 euro in plaats van de reguliere 4,99 euro), terwijl de iPhone-versie gewoon gratis is. En die paar euro is allicht een peulschil voor wie van plan is tien- of honderdduizenden euro's uit te geven aan vastgoed, maar misschien komt het voor een eigenaar of huurder in spe net op die paar euro aan.