'Katrien' verlaat 'Thuis'
Foto: vrt
Het Eén-programma 'Thuis' neemt eind dit jaar afscheid van het personage 'Katrien Snackaert'. Daarmee komt er een einde aan de vijf jaar lange samenwerking tussen Thuis en actrice Lotte Vannieuwenborg.

Op 25 januari 2008 dook Lotte Vannieuwenborg voor het eerst op in Thuis, samen met Tina Maerevoet. Zij vertolken sindsdien de rollen van Katrien en Paulien Snackaert, de dochters van Julia. Na vijf jaar hebben Thuis en Lotte Vannieuwenborg samen een punt gezet achter de samenwerking.

'Ik heb vijf jaar met heel veel plezier deel uitgemaakt van de Thuis-ploeg', aldus Lotte Vannieuwenborg. 'Als jonge, beginnende actrice was het een fijne carrièrestart. Maar zowel ikzelf als de schrijvers voelden dat het verhaal van Katrien stilaan uitverteld was. Daarom leek het ons ook beter om na vijf jaar in schoonheid afscheid te nemen van het personage. Katrien vliegt uit en ook ik wil graag mijn vleugels uitslaan en andere dingen verkennen. Ik neem afscheid met een warm hart en wens al mijn collega's het allerbeste!'

Lotte Vannieuwenborg speelde in totaal in ongeveer duizend Thuis-afleveringen mee.