Nicolas Frutos: 'Ik wil trainer van Anderlecht worden'
Foto: BELGA
Nicolas Frutos droomt ervan hoofdtrainer te worden van Anderlecht. Dat zegt de gewezen aanvaller van de ploeg in aanloop naar de topper van zondag tussen Club Brugge en Anderlecht. Frutos ziet zijn gewezen ploeg zondag als winnaar.

Op dit ogenblik is Frutos aan het werk bij Union de Santa Fe waar hij trainer is bij de beloften  en verantwoordelijk is voor het opleidingscentrum.

'Ik wil hoofdtrainer worden van Anderlecht. Dat heb ik altijd al verklaard. Ik heb nu zes maanden mijn trainersdiploma en ben klaar om morgen aan de slag te gaan als het moet. Ik weet dat ik nog maar 30 jaar ben, maar ik heb hier in Argentinië al heel wat ervaring opgedaan. Met de beloften van Sante Fe spelen we elke week voor 15 tot 25.000 toeschouwers. Ik wil verantwoordelijkheid en daarom wil ik nooit van mijn leven adjunct-trainer worden ', zegt Frutos aan de krant L'Avenir.

Vanuit Argentinië volgt Frutos Anderlecht nog steeds. 'Ik bekijk de wedstrijden op internet. De Play-offs, waar ik enorm tegen ben,  zijn een ramp voor Anderlecht. Zonder dat systeem was Anderlecht de afgelopen vier jaar, vier keer kampioen geweest. Maar ik denk dat ze deze keer de rug zullen rechten en ondanks alles toch de titel binnenhalen.'

Of hij dan een goede raad heeft voor paars-wit zondag in Brugge? 'Aan de wedstrijden tegen Club Brugge bewaar ik goede herinneringen. Het was trouwens tegen Brugge dat ik mijn laatste doelpunt heb gescoord. Ik zou Anderlecht aanraden zondag als een sterk collectief te spelen. Dan kan Club Brugge hen nooit verslaan. Ik had trouwens twee kaartjes om naar de match te komen kijken maar een wedstrijd van de beloften van Santa Fe verhindert dat. Maar geen probleem, ik kom wel naar Brussel om de titel te vieren.'