Halen we met dit grauwe weer beter felle kleurtjes uit de kast of houden we het bij zachte pastels? Wie 's morgens twijfelt over welke kleur te kiezen, kan met een nieuwe app in een handomdraai weten welke kleur 'trending' is.

De Color Forecast werd gecreëerd door kledingketen Pimkie. Verschillende camera's op stragetische plaatsen in de drie modesteden Parijs, Milaan en Antwerpen registreren de 'bewegende' kleuren op straat en bepalen zo de meest populaire kleur van het moment. 

'De app brengt clusters van bewegende kleuren in kaart, en deze worden vervolgens geklasseerd volgens de helderheid en kwantiteit', verduidelijkt Pedro Cruz, die de app ontwikkeld heeft. Handige grafiekjes houden ook de kleurentrends van de afgelopen week of maand bij.

De interactieve tool geeft u naast de kleureninformatie ook meteen een aantal suggesties uit de Pimkiecollectie. Volgens Happiness Brussels, het reclamebureau achter de app, kan de kledingketen haar klanten zo nog beter helpen.

De applicatie voor iPhone en iPad kan gratis worden gedownload in de iTunes store. Geen smartphone? Ook op de website kunt u deze informatie terugvinden.

 

Pimkie Color Forecast from Color Forecast on Vimeo.