Vannacht overleed de 'oudste tiener ter wereld'
Een schilderij dat gestolen werd tijdens de Nazi-bezetting van Frankrijk, is door de Amerikaanse overheid teruggegeven aan de erfgenamen van de Joods-Italiaanse eigenaar. Foto: REUTERS
Terwijl u vannacht lag te slapen...

 …leidde een grote, internationale drugsoperatie, waaraan ook de Belgische autoriteiten deelnamen, tot de inbeslagname van meer dan 43 ton hasj. 'Deze hoeveelheid drugs is goed om een stad met 10.000 inwoners te voorzien van een dagelijkse dosis gedurende meer dan elf jaren', aldus de Canadese politie. De drugs, die bestemd waren voor de Canadese markt, hebben een waarde van ongeveer 860 miljoen dollar (655 miljoen euro).

Drie van de elf veiligheidsagenten die zich misdroegen tijdens het bezoek van president Obama aan de top van de Amerikaanse landen, zijn opgestapt. De elf medewerkers van de Amerikaanse Secret Service lieten prostituees naar hun hotel in de Columbiaanse stad Cartagena komen. De zaak kwam aan het licht toen de agenten weigerden het afgesproken bedrag te betalen aan de prostituees.

Amerikaans televisie-icoon Dick Clark overleed op 82-jarige leeftijd in een ziekenhuis in Californië. Hij was jarenlang de presentator van het traditionele nieuwjaarsprogramma vanop Times Square in New York. Clark presenteerde van 1956 tot 1987 op zender ABC ook het muziekprogramma American Bandstand en bracht zo de rock 'n' roll in de Amerikaanse huiskamers. Zijn jeugdige uiterlijk leverde hem de bijnaam 'de oudste tiener van de wereld' op.

Een schilderij dat gestolen werd tijdens de Nazi-bezetting van Frankrijk, is door de Amerikaanse overheid teruggegeven aan de erfgenamen van de Joods-Italiaanse eigenaar. Het doek uit 1538 van de Italiaanse schilder Girolamo de Romani werd ontvreemd uit de collectie van Frederico Gentili di Giuseppe, een Italiaanse jood die in Parijs woonde en in 1940 een natuurlijke dood stierf. Het Vichy-regime verkocht zijn collectie in 1941. Zijn kleinkinderen startten in 1997 een juridische procedure om hun erfenis terug te eisen.