Het Italiaanse modehuis Missoni en schoenenfabrikant Converse hebben opnieuw de krachten gebundeld voor een leuke collectie, maar ook de sneakers van Vans werden voorzien van een nieuw jasje.

Het klassieke Vans-model Era werd voor deze collectie gedoopt in het kleurenbad van Kenzo's voorjaarscollectie: blauw, groen, oranjerood en een beetje geel. 'Sinds onze jeugd zijn wij fans van Vans en we bezitten dan ook ontelbaar veel paren', lieten Humberto Leon en Carol Lim - het ontwerpersduo achter Kenzo - in een persbericht weten. 'Vans is één van dé iconische Amerikaanse merken en we vinden het leuk om een beetje Amerikaanse stijl te laten doorsijpelen bij Kenzo.'

De drie verschillende sneakers worden apart vrijgegeven: het eerste paar zal half mei in de winkels liggen, op de andere twee is het nog wachten tot respectievelijk juni en juli. De schoenen zullen 90 euro kosten.

Nu al dringend een paar nieuwe sneakers nodig? De luxueuze All Stars die modehuis Missoni ontwierp, zijn nu al verkrijgbaar in de webshop. Het is ondertussen al de vijfde samenwerking tussen de twee, maar ook de nieuwe ontwerpen kunnen ons bekoren. Deze keer zijn er twee frisse modellen met zigzagmotief in groen of zilvermetallic, en een meer neutraal ontwerp in marinestijl. Voor deze sneakers moet u ongeveer 150 euro betalen.