Met een doelpunt net voor het einde slaagde Bayern erin om met een 2-1 voorsprong naar Madrid te trekken voor de halve finale in de Champions League. Real leek tevreden na de 1-1met een gelijkspel en probeerde de partij te controleren. Maar Bayern werd op het einde met een doelpunt van Gomez nog beloond voor zijn aanvalsdrift. En zo blijft alles mogelijk in de terugwedstrijd.

Bayern was duidelijk niet van plan om blind aan te vallen en wilde vooral de tegengoal vermijden. Zo bleef Thomas Muller op de bank en stond de pas herstelde Schweinsteiger aan de aftrap. In de aanvangsfase stond Mario Gomez eenzaam in de spits en wachtte achteraan een dubbele afweergordel de Spanjaarden op.

Na een kwartier claimde heel Munchen een strafschop toen Ribery in de zestien werd afgestopt door Sergio Ramos. Scheidsrechter Howard Webb liet gewoon doorspelen.

Het protest was amper gaan liggen toen Bayern een hoekschop mocht trappen en Ribery de afgevallen bal in één keer op de slof nam en voorbij Casillas trapte.

Dat was het sein voor een betere periode van de Duitsers. Bastian Schweinsteiger maakte goed gebruik van de ruimte en kon aanleggen van net buiten de zestien. Zijn lage schuiver ging maar net naast. Kort daarna was het Robben die voor dreiging zorgde voor het Real-doel.

Real kon daar weinig gevaar tegenover plaatsen, zelfs Ronaldo stond niet echt scherp bij een vrije trap. Zijn trap ging een halve meter over het doel van Neuer. En ook zijn tweede vrije trap, na een fout van Badstuber op Di Maria, leverde geen gevaar op.

Bayern kreeg net voor de rust nog een prima kans via een vrijschop op de rand van de zestien maar Toni Kroos trapte de bal in de Spaanse muur.

Ook na de rust bleef Bayern spelen met een sterke afweergordel waar Real veel moeite mee had.

Plots was er toch een opening via Ronaldo maar die miste. Benzema kon de bal recuperen, zette voor tot bij Ronaldo die de bal bij Ozil bracht die de gelijkmaker kon binnentrappen.

Coach Jupp Heynckens greep in en bracht dan toch de  meer aanvallende Thomas Muller voor Bastian Schweinsteiger.

Controleren

Bijna kon Mario Gomez de Duitsers opnieuw op voorsprong trappen maar Casillas was bij de les. En diezelfde Gomez kreeg enkele minuten later een reuzenkans aangeboden na slecht ontzetten van Sergio Ramos maar miste vanap een meter voor doel.

Real Madrid probeerde de partij te controleren door de bal rond te tikken op het middenveld. Bayern bleef aanvallen maar wilde evenzeer een tegengoal op de counter vermijden.

Op het einde claimde Bayern twee keer een strafschop, een eerste keer voor vermeend handspel van Pepe in de zestien en enkele minuten alter toen Gomez neerging. Webbe lachtte het Duitse protest weg.

Grove fout

De Duitsers werden dan toch nog beloond voor hun aanvalslust.  Na een lage voorzet van Philippe Lahm schoof Mario Gomez de verdiende 2-1 binnen voor de Duitsers.

In de toegevoegde tijd ging Marcelo nog over de schreef met een grove fout toen hij Thomas Muller langs achter tackelde. De poppen gingen aan het dansen en Howard Webb moest ingrijpen. Marcelo mocht blij zijn met slechts geel.

  Programma

Bayern München (Dui) - Real Madrid (Spa) 2-1
Doelpunten:
Bayern München: Ribéry (17.), Gomez (90.)
Real Madrid: Özil (53.)

Woensdag:
Chelsea (Eng) - FC Barcelona (Spa)

Terugwedstrijden:
Dinsdag 24 april:
FC Barcelona - Chelsea
Woensdag 25 april:
Real Madrid - Bayern München
Finale op 19 mei in de Allianz Arena in München.