Beluister Little Broken Hearts, het nieuwe album van Norah Jones
Foto: norah jones
Op vrijdag 27 april verschijnt 'Little Broken Hearts', het nieuwe album van Norah Jones en de opvolger van het platinum bekroonde 'The Fall' uit 2010.

Voor 'Little Broken Hearts' werkte Norah Jones samen met producer en muzikant Danger Mouse. De twee zetten daarmee hun geslaagde collaboratie verder want vorig jaar al nodigde Danger Mouse Jones uit voor zijn geprezen conceptalbum 'ROME'.

'Little Broken Hearts' telt 12 nieuwe songs van de hand van Jones én Brian Burton (zoals Danger Mouse echt heet). Het duo speelde alle instrumenten zelf in, waarbij Norah Jones piano, bas en gitaar voor haar rekening nam. Volgens Jones heeft de samenwerking met Danger Mouse geleid tot een "interessante nieuwe sound".

Voor de cover van 'Little Broken Hearts' vond Norah Jones inspiratie in de talloze vintage filmposters die de muren van Danger Mouse's studio in Los Angeles sieren.

Jones: "Brian heeft een geweldige collectie filmposters van Russ Meyer in zijn studio. Eén ervan, een poster van 'Mudhoney', hing net tegenover de zetel waarin ik elke dag zat. En elke dag zat ik ernaar te staren en te denken "wat een fantastische foto, zò wil ik er uitzien". Eigenlijk de hele tijd dat we opnamen, zat ik naar die poster te kijken, ik kan me geen beter beeld voorstellen."

'Little Broken Hearts' is opnieuw een fascinerende volgende stap in de artistieke evolutie van één van 's werelds meest intrigerende vrouwelijke singer songwriters. Norah Jones kwam voor het eerst op de voorgrond in 2002 met de release van haar debuut 'Come Away With Me'. Het album zette haar neer als dè nieuwe stem van het millennium en transformeerde haar in een wereldwijd fenomeen. Met meer dan 25 miljoen verkochte exemplaren wereldwijd staat het album in de top 10 van best verkochte albums sinds de invoering van de 'Soundscan'-methode.(1991).

Na "Come Away With Me" volgden "Feels Like Home" (2004), "Not Too Late" (2007), en "The Fall" (2009) - allen goed voor minstens dubbel platinum - evenals twee albums met haar countrycollectief 'The Little Willies'. Op de compilatie '...Featuring Norah Jones' (2010) toonde Jones haar enorme veelzijdigheid als zangeres. Het album bundelt Jones' duetten met o.a. Willie Nelson, Outkast, Herbie Hancock, en Foo Fighters.

Norah Jones heeft al aangekondigd uitgebreid te touren in 2012. Een Belgische datum ligt voorlopig nog niet vast.
 

www.norahjones.com

www.facebook.com/norahjones