Bee Gee Robin Gibb in coma in ziekenhuis
Foto: photonews
Een van de stichters van de legendarische Engels-Australische popgroep Bee Gees, Robin Gibb, is met een longontsteking opgenomen in een ziekenhuis in Londen, zo klonk het zaterdag in zijn entourage. De muzikant leed reeds aan kanker en zijn toestand is zorgwekkend.

Als gevolg van een operatie aan de ingewanden achttien maanden geleden zijn bij Gibb twee soorten kankers vastgesteld. In februari zei de zanger 'spectaculair' te zijn hersteld. Maar onlangs liep hij een longontsteking op en verslechterde zijn gezondheid snel. Een ziekenhuisopname was niet meer te vermijden.

Zaterdagavond waren er al verschillende geruchten, onder andere in de Britse media, dat Robin Gibb in coma zou zijn. Zijn agent weigerde berichten te becommentariëren als zou de zanger nog maar enkele dagen te leven hebben.

Op de officiële website van Gibb wordt intussen bevestigd dat hij in een coma ligt. 

Gibb kon deze week niet de première in Londen bijwonen van zijn eerste klassieke compositie, 'The Titanic Requiem', ter herdenking van het zinken van het schip in de nacht van 14 op 15 april 1912.

Robin Gibb en zijn broer Barry zijn de enige overlevenden van het broedertrio Bee Gees dat reeds in de jaren zestig scoorde met liedjes als 'Spicks and Specks', 'New York Mining Disaster 1941', 'Massachusetts', 'Worlds', 'Word', 'Holiday' en 'I've got a message to you'.

Hun carrière kreeg een tweede en wellicht meer sprekend elan door de soundtrack 'Saturday Night Fever' dat zowat het uithangbord van de disco-rage werd.

In januari 2003 overleed het derde groepslid, Maurice Gibb.