De Amerikaanse ex-tennisster Jennifer Capriati mag binnenkort tot de Tennis Hall of Fame toetreden. De voormalige nummer één van het vrouwentennis wordt op 14 juli tijdens het ATP-toernooi in Newport, waar de ’International Tennis Hall of Fame’ gelegen is, officieel gehuldigd.

'Dit is een droom die uitkomt. Het tennis is altijd mijn passie geweest en ik heb er heel mijn leven voor opgeofferd. Deze erkenning is dan ook de kers op de taart', aldus de 36-jarige Capriati.

De New Yorkse maakte reeds op jonge leeftijd furore op de tenniscourts en stootte begin jaren negentig in twee van haar eerste drie WTA-toernooien al meteen door naar de finale. In 1992 sloeg ze de wereld met verstomming door op de Olympische Spelen in Barcelona goud te pakken na winst in de finale tegen Steffi Graf. Daarna begon de motor echter te sputteren. Capriati had problemen om met de druk om te gaan en verdween tussen 1994 en 1998 van de tenniscourts, een periode waarin ze met heel wat extrasportieve escapades de actualiteit haalde.

Na haar comeback gaf ze de criticasters lik op stuk en won ze onder andere nog twee keer de Australian Open (2001 en 2002) en één keer Roland Garros (2001, toen ze het in de finale haalde van Kim Clijsters). In 2000 leidde ze het Amerikaanse team naar eindwinst in de Fed Cup, een jaar later werd ze opnieuw de nummer één van de wereld. In 2004 stopte ze definitief met tennis.