Frittata met pasta
Foto: Ivan Put
Een frittata is een omelet met Italiaanse slag. Alles kan erin en erop, ook een overschotje pasta met saus, een schep rijst, aardappelen of groenterestjes. Een frittata is geen twee keer gelijk. Maak hem met wat er voorhanden is en vertrouw erop dat het altijd wel zal smaken.

Ingrediënten (voor een grote pan):

5 eieren
Max. 250 g pasta met saus (als je blijft zitten met pasta zonder saus, roer er dan meteen wat pesto of olijfolie en kruiden onder)
Ca. 100 g gare groenten (gekookte broccoli, bloemkool, courgette, asperges...)
Flink handvol platte peterselie en/of basilicum, grof gehakt
Enkele el parmezaan (pas de hoeveelheid aan aan de smaak van de pastasaus)
Peper, zout, paprikapoeder (gerookt paprikapoeder kan hier lekker zijn)
Olijfolie

Bereiding:

1. Verwarm de grill van de oven voor. Roer de eieren los in een grote kom. Meng er de pasta, groenten en kruiden onder. Breng op smaak met parmezaan, peper, paprika en zout.

2. Verhit in een grote pan een laagje olijfolie tot ze begint te roken. Giet er het eiermengsel in en zet het vuur zachter. Bak de frittata tot je hem met een spatel kunt oplichten. Haal de pan van het vuur en laat de frittata nog even garen onder de grill, maar de bovenkant mag smeuïg blijven.

3. Serveer met brood en een salade. Je kunt er nog wat kruiden, kaas, pitjes of zelfs een sausje over sprenkelen.