Sportcomité mild voor Gkalitsios en Cordaro
Cordaro Foto: Belga
Het Sportcomité van de Belgische Voetbalbond heeft vrijdag KV Mechelen-middenvelder Alessandro Cordaro een schorsing van één wedstrijd opgelegd voor zijn uitsluiting tijdens de competitiewedstrijd tegen Lierse. Verdediger Georgios Gkalitsios van Sporting Lokeren werd op zijn beurt dan weer vrijgesproken.

Cordaro werd maandag uitgesloten tijdens de wedstrijd tegen Lierse op de tweede speeldag in Play-off IIA na een klap aan Kenny Thompson. Het Sportcomité volgde in zijn uitspraak het Bondsparket, dat donderdag een schorsingsvoorstel van één wedstrijd op tafel had gelegd. De schorsing gaat in op 15 april, dus Cordaro kan dit weekend aantreden tegen Oud-Heverlee Leuven.

Georgios Gkalitsios van Sporting Lokeren werd dan weer vrijgesproken door het Sportcomité. De Griek kreeg in de competitiewedstrijd op de tweede speeldag in Play-off IIB tegen Beerschot rood na een fout op Sherjill MacDonald. Het Bondsparket had één wedstrijd schorsing gevraagd, maar het Sportcomité oordeelde dat de uitsluiting voldoende was.