Topdesigner Philippe Starck kondigt 'revolutionair' project aan met Apple
Foto: Bart Dewaele
De Franse designer Philippe Starck gaat samen met Amerikaans softwaregigant Apple een 'revolutionair' project op poten zetten. Binnen acht maanden volgt de onthulling. Dat heeft Starck aangekondigd op de Franse radiozender France Info.

Philippe Starck, misschien wel de bekendste designer in the 'New Design'-school, is van vele markten thuis. Starck is verantwoordelijk voor het ontwerpen en het aankleden van verschillende prestigieuze hotels, restaurants en bars. Daar stopt het creatieve genie van Starck echter niet.

Motors, zetels, fruitpersen, bierverpakkingen en zelfs tandenborstels: Philippe Starck liet de ontwerper in zich al los op een uiteenlopende waaier van producten. In 2003 herwerkte hij het interieur van een aantal Eurostar-treinen. Later zorgde hij voor de aankleding van het multifunctionele Alhónda-gebouw in Bilbao, Spanje, en decoreerde hij het Baccarat-museum in Parijs.

Nu is het voor Starck tijd voor een nieuwe uitdaging: Apple. Over zijn recente samenwerking met Apple weigerde Starck alle commentaar, enkel dat het om een 'revolutionair' project gaat. Wat dat precies inhoudt, daar moeten we nog acht maanden geduld voor oefenen. 

Bij Apple valt men compleet uit de lucht. 'Wij weten niet waarover Starck het heeft' luidt het in een reactie.