Pretparken tevreden met paasvakantie
Ondanks slechter weer dan vorig jaar, zijn de pretparken tevreden met de afgelopen paasvakantie. Door de koude en regenachtige weersomstandigheden deden vooral indoorattracties het goed. Dat bleek vrijdag uit een rondvraag.

Plopsa Indoor Hasselt en Plopsaland De Panne ontvingen samen 134.000 bezoekers. Dat is even veel als vorig jaar. Door het mindere weer kende Plopsaland De Panne echter een daling van 20 procent. Plopsa Indoor Hasselt deed het met een stijging van liefst 110 procent dan weer heel goed, zo blijkt uit een persbericht.

Ook het indoor Sea Life Centre in Blankenberge is tevreden met de paasvakantie. De binnenattractie aan de kust ontving zowat 23.000 bezoekers. 'Dat is na 2010 met 25.000 bezoekers het beste ooit', klinkt het.

Walibi en Aqualibi ontvingen dan zowat 100.000 bezoekers. Dat is minder dan vorig jaar, maar beter dan in 2010. De woordvoerster van het pretpark zegt evenwel tevreden te zijn met het resultaat.

Ook Bellewaerde Park blikt tevreden terug. Een evaluatie wordt evenwel pas eind april gemaakt. Door de latere paasvakantie in Frankrijk worden immers nog heel wat Franse bezoekers verwacht.

Bij Bobbejaanland konden geen bezoekerscijfers verkregen worden, maar de woordvoerster meldt 'niet ontevreden' te zijn. Volgens haar is de paasvakantie minder goed dan vorig jaar, 'maar dat was ingecalculeerd. We presteren volgens de verwachtingen.'

Ten slotte wist Boudewijn Seapark in Brugge een kwart minder bezoekers dan vorig jaar te lokken. 'We hadden wel 10 procent meer bezoekers dan in 2010', nuanceert de woordvoerster. Ook hier doen vooral de indoorattracties het goed.