Dit weekend hoogspanning in play-offs
Foto: PN
Dit weekend staat reeds speeldag 4 in de play-offs op het menu. Met nog zes speeldagen te gaan kunnen zowel in Play-off 1, 2 en 3 al belangrijke stappen richting succes gezet worden.

Vrijdagavond vechten in Play-off 3 Westerlo en STVV hun derde confrontatie uit. Beide teams wonnen hun thuiswedstrijd. Als Westerlo in het eigen Kuipje de drie punten weet thuis te houden, heeft het in de volgende twee matchen aan een punt genoeg om rechtstreekse degradatie te vermijden.

In Play-off 2 ontvangt Cercle Brugge in het Jan Breydelstadion Lierse. Een uitgelezen mogelijkheid voor de troepen van Bob Peeters om de eerste achtervolger in Play-off 2A meteen op vijf punten te zetten en zo een gooi te doen naar eindzege in de poule.

Genk kan Play-off 1 op zijn kop gooien

Zaterdagavond staat in het Constant Vanden Stockstadion de topper tussen Anderlecht  en Racing Genk op het programma. Paars-wit voetbalde afgelopen woensdag alle zorgen van zich af en maakte AA Gent in met 1-4. Als de leider tegen de landskampioen die goede lijn kan doortrekken, zet het Club Brugge virtueel op een achterstand van zeven punten en dus stevig onder druk. Makkelijker gezegd dan gedaan want Racing Genk won zijn twee vorige matchen telkens met 2-0 en tankte het nodige vertrouwen. Kunnen De Bruyne en co Play-off 1 op zijn kop gooien?

KV Mechelen - OHL in Play-off 2A is eigenlijk al een 'wedstrijd van de laatste kans' voor beide ploegen. Wie dit duel verliest mag eigenlijk al een kruis maken over eventuele ambities in deze play-offs.

In Play-off 2B is het 'van moeten' voor Lokeren en Zulte Waregem. Beide teams pakten tot nu slechts 1 op 6 en hebben nood aan een overwinning. Lokeren trekt naar leider Bergen dat met twee zeges aan de leiding gaat, Zulte Waregem ontvangt Beerschot AC.

Slag om Vlaanderen

Zondag staat de vierde 'Slag om Vlaanderen' van het seizoen op het programma. De kloof tussen Club Brugge (tweede) en AA Gent (derde) bedraagt vier punten. Club Brugge won beide confrontaties in de competitie en zet, indien het thuis opnieuw zegeviert, een grote stap richting de tweede plaats. Het blijft dan ook in het spoor van leider Anderlecht. AA Gent, dat kampt met een enorme blessurelast, heeft van zijn kant de drie punten even hard nodig om zijn derde plaats veilig te stellen en de tweede plaats van Club in het vizier te houden.

In de afsluitende partij van de vierde speeldag kijken Kortrijk en Standard elkaar zondagavond in de ogen. Kortrijk wil zich na het verlies in Genk herpakken en kan thuis tegen een topploeg altijd ietsje meer. Standard kreeg donderdag thuis tegen Club Brugge een mentale tik toen het de gelijkmaker slikte in de 95ste minuut en bleek dit seizoen op verplaatsing kwetsbaarder dan thuis. Wil het kans blijven maken op een Europees ticket, kan Standard zich eigenlijk geen puntenverlies meer permitteren.

 

Programma
vr 13 apr 20:30 Cercle Brugge - Lierse SK . - .
vr 13 apr 20:30 Westerlo - STVV . - .
za 14 apr 20:00 Anderlecht - Racing Genk . - .
za 14 apr 20:00 KV Mechelen - OH Leuven . - .
za 14 apr 20:00 Bergen - Lokeren . - .
za 14 apr 20:00 Zulte Waregem - Beerschot AC . - .
zo 15 apr 18:00 Club Brugge - AA Gent . - .
zo 15 apr 20:30 Kortrijk - Standard . - .