De Belgisch-Australische zanger Gotye is met zijn nummer 'Somebody That I Used To Know' opgeklommen naar de tweede plaats in de Amerikaanse hitparade. Op de Amerikaanse iTunes-ranglijst heeft hij al de koppositie te pakken.

Momenteel wordt de Billboard Hot 100 in de VS geleid door 'We Are Young' van fun. Featuring Janelle Monae, maar 'Somebody That I Used To Know' rukt op. Vorige week stond Justin Bieber nog op twee, maar die is teruggevallen. 

Het aanhoudende succes van het nummer, dat nu al 14 weken in de Amerikaanse charts staat, is waarschijnlijk te danken aan covers in de musicalserie 'Glee' en in de talentenjacht 'American Idol'. Die versies zullen er wellicht ook toe bijgedragen hebben dat 'Somebody That I Used To Know' de voorbije week het meest gedownloade nummer op de Amerikaanse iTunes was. 

En mogelijk krijgt Gotye, geboren als Wouter De Backer, komend weekend het duwtje in de rug dat nog nodig is om de eerste plaats te bereiken: Gotye gaat live optreden in de populaire show Saturday Night Live op de zender NBC.