Toen u sliep, dronken Canadese filmliefhebbers bier bij hun popcorn
Terwijl u vannacht lag te slapen...

…kreeg David Alan Gore, die dertig jaar geleden zes vrouwen vermoordde, een dodelijke injectie in de Florida State Prison. De 58-jarige man kreeg de doodstraf voor de moord op de 17-jarige Lynn Elliott. Het meisje probeerde in 1983 te vluchten nadat ze was verkracht, maar Gore schoot haar in het hoofd. Na zijn opsluiting in de dodencel bleek dat Gore nog drie andere meisjes en twee vrouwen van het leven had beroofd.

Een politieagente kwam om het leven bij een zoekactie naar gijzelaars in het Peruaanse regenwoud. De helikopter waarin ze zat, werd vanop de grond beschoten. Nog drie mensen raakten gewond. Rebellen van de maoïstische organisatie Lichtend Pad gijzelen sinds maandag 38 arbeiders van een Zweeds en een Peruaans bedrijf. Ze eisen 10 miljoen dollar losgeld. Het Lichtend Pad was in de jaren '80 en '90 een van de gewelddadigste guerrillabewegingen in Latijns-Amerika.

Een jury verklaarde een voormalige manager van de Canadese singer-songwriter Leonard Cohen schuldig aan intimidatie. Tijdens het proces zei Cohen zich bedreigd te voelen door haar beledigingen en de toon van haar e-mails en telefoons. Hij verbrak de samenwerking met Lynch toen bleek dat ze geld had achtergehouden. Lynch riskeert tot vijf jaar gevangenisstraf. Leonard Cohen geeft op 12, 14, 15 en 17 augustus vier uitverkochte concerten op het Sint-Pietersplein in Gent.

Bioscoopzalen in de Canadese provincie Brits-Columbia mogen voortaan alcoholische dranken verkopen. De provinciale overheid staat alcoholverkoop toe bij films voor volwassenen. Wanneer er ook minderjarigen in de zaal zitten, blijft de verkoop verboden. Een cinemacomplex in Vancouver kreeg in januari een vergunning voor de verkoop van sterke dranken, maar mocht toen niet langer films vertonen. De wetswijzingen maakt popcorn eten met een biertje erbij mogelijk in ongeveer 100 bioscopen en 30 evenementenhallen.