Toshiba toont supergrote tablet
Foto: zdnet uk
Terwijl de rest van de wereld debatteert over de ideale schermgrootte van een tablet - 10 inch of 7 inch - doet Toshiba er een schepje bovenop en komt het met een exemplaar van 13 inch.

De Excite 13 is de eerste tablet die een scherm met een diagonaal van 13,3 inch heeft - bijna 10 cm meer scherm dan de courante tablets van Apple en Samsung.

In dezelfde reeks werden ook wel de Excite 7 en de Excite 10 aangekondigd, die zoals de naam doet vermoeden minder uit de toon vallen met schermen van respectievelijk 7,7 en 10,1 inch. Maar het is toch vooral de ongezien grote Excite 13 die opvalt.

Het toestel toont 1600 op 900 beeldpunten (in een 16:9-verhouding) en wordt aangestuurd door Android 4.0. Aan de binnenkant van deze Excite zit de krachtige quad-core processor die in steeds meer toestellen opduikt. Volgens Toshiba is deze monstertablet ideaal om films op te bekijken. Dat moet ook blijken uit de vier speakers die de Excite 13 aan boord heeft.

In de Verenigde Staten gaan de nieuwe Toshiba Excites vanaf juni over de toonbank (prijzen variëren tussen 449 en 749 dollar). Hier in België zal deze tabletreeks niet meteen verschijnen.