PDF-bestanden bewerken met Adobe Reader
Foto: rr
De nieuwste versie van Adobe Reader laat tabletgebruikers toe om onderweg PDF-bestanden te annoteren en ondertekenen.

Reader was al een uitstekende PDF-lezer voor tablets, maar Adobe heeft er nu enkele nieuwe functies aan toegevoegd die de app naar een volgend niveau tillen. Je kan er namelijk documenten mee bewerken.

Met een nieuwe gereedschapsbalk kan je tekst in een document onder- of doorstrepen, markeren en er opmerkingen aan toevoegen. Het is ook mogelijk om met de vrije hand te tekenen, maar die optie is erg beperkt en zeker niet aan te raden om iets in de marge van een PDF-bestand te schrijven. Goed om ergens een kadertje rond te trekken of een pijl te tekenen, dat dan weer wel.

Ook leuk is de mogelijkheid om documenten digitaal te ondertekenen. Daarvoor doet Adobe beroep op Echosign. Je kan op je tablet snel een handtekening onder een document krabbelen, maar het mooie is dat je een document ook door andere kan laten ondertekenen. Hoe dat precies in zijn werk gaat, wordt haarfijn uitgelegd in een filmpje.

 

Er zijn ongetwijfeld betere apps om PDF-bestanden te synchroniseren, maar om snel even een document te bekijken, wat aantekeningen te maken en er eventueel een handtekening onder te zetten, is deze Adobe Reader het perfecte gereedschap.