Morning Routine: begin je dag met een streepjescode
Om de wekker te laten ophouden, moet je eerst een streepjescode scannen. Foto: agens
Ben je het type dat zijn wekker 's ochtends rustig negeert en verder slaapt? Dan is Morning Routine iets voor jou. Deze Android-klok stopt zijn alarm pas nadat je een streepjescode hebt gescand.

Er zijn wel meer wekkers die slimme manieren bedenken om je te doen opstaan - de ene al wat mensonterender dan de andere - maar deze Morning Routine hanteert een nieuwe aanpak.

Met deze Android-app moet je namelijk een streepjescode scannen om het alarm te laten ophouden. Er zijn verschillende opties: de eenvoudigste laat je een streepjescode naar keuze scannen, maar je kan ook meerdere barcodes configureren die je 's ochtends in de juiste volgorde moet inlezen. 

De kans is groot dat als je jezelf elke ochtend dwingt om op te staan en eerst het melkkarton en de doos ontbijtgranen te scannen, je op korte tijd wakker genoeg zal zijn om fris en monter aan je dag te beginnen. Of dat je slaapdronken met een biepende telefoon in je hand van de trap valt en je nek breekt.

Morning Routine is gratis voor Android-telefoons. Je hebt wel nog een extra barcodescanner nodig, maar ook die vind je meteen in de Play Store.